Schoolmaatschappelijk Werk

Soms heb je een probleem en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet. Misschien gaat het niet zo goed op school. Dan kan het helpen om er met iemand over te praten. Misschien doe je dat liever niet met je ouders of vrienden, maar met een deskundige “buitenstaander”. De schoolmaatschappelijk werker is zo iemand. Zij kan met je meedenken, je adviseren en je leren omgaan met dingen die jij lastig vindt.

SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK IS ER VOOR JOU

Je denkt misschien dat je de enige bent die met een probleem zit, of dat er toch niets aan te doen is. Dat is echt niet zo. Dus als je met iets zit, blijf daar dan niet mee rondlopen. Ga praten met de schoolmaatschappelijk werker. Zij is er speciaal om leerlingen te helpen en kan je goede tips en ideeën geven waarmee je problemen kunt oplossen.

Ik kom nu beter voor mezelf op
Ik zie nu wel dat het afmaken van de opleiding in mijn eigen belang is.
WANNEER SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK?

Je kunt met allerlei soorten vragen bij de schoolmaatschappelijk werker terecht. Of het nou gaat om dingen die op school spelen, of thuis. Bijvoorbeeld als je het moeilijk vindt jezelf te motiveren naar school te komen of als je niet kunt opschieten met die ene leraar. Je kunt ook met haar praten over zaken als geweld, seks, schulden, lichamelijke of geestelijke mishandeling, drugs en alcohol. De schoolmaatschappelijk werker biedt een luisterend oor en helpt je graag verder.

DE GESPREKKEN

Soms is het prettig om een langere tijd achter elkaar te komen, maar vaak zijn een paar gesprekken al genoeg. Wat jij en de schoolmaatschappelijk werker bespreken, blijft in principe vertrouwelijk. Als ze anderen, bijvoorbeeld je ouder(s) of iemand van school erbij betrekt, gebeurt dat altijd in overleg met jou. Als blijkt dat gesprekken met de schoolmaatschappelijk werker niet genoeg zijn om je problemen op te lossen, helpt ze je bij het vinden van een andere oplossing.

Sinds de gesprekken ben ik veel vrolijker
AANMELDEN

Je kunt via je mentor een afspraak maken of zelf contact opnemen met de schoolmaatschappelijk werker. Klik op de button hieronder.