start-de-les

Veel studenten vinden een baan of stage via de mensen die ze kennen. Het is dus belangrijk om je contacten te onderhouden en de juiste mensen te leren kennen. Hoe meer mensen weten dat je een baan zoekt hoe groter de kans is dat iemand werk voor je heeft of je met een potentiële werkgever in contact kan brengen.

NETWERKEN
 

Ook online netwerken kan je helpen bij het vinden van een baan. Met name LinkedIn wordt steeds belangrijker bij het vinden van werk. Het is een belangrijke informatiebron voor recruiters die steeds vaker door middel van LinkedIn geschikte kandidaten vinden. Het LinkedIn profiel is jouw openbare CV, waarmee je jezelf presenteert en laat zien voor welke functies je beschikbaar bent.

OPDRACHT 1

Zoek op Check it naar een format waarmee je een overzicht van je netwerk kan maken. Voeg dit overzicht vervolgens toe aan je persoonlijke portfolio.

 
 
OPDRACHT 2

Maak via onderstaande knop een LinkedIn profiel aan. Wanneer je al een LinkedIn profiel hebt meld je dan aan voor vijf groepen die voor jou interessant kunnen zijn en kijk of er nog mensen zijn die je aan je netwerk toe kan voegen.