start-de-les
SLAPEN

Wanneer je last heb van slaapproblemen is het in de ochtend van lastig om op de staan en op tijd op school te komen. Maar wanneer heb je precies een slaapprobleem en wat kan je hier tegen doen?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden*.
  Ja

  *Deze velden zijn verplicht

  DIP EN DEPRESSIE

  Bijna iedereen heeft wel eens zijn of haar dag niet; je bent chagrijnig, treurig en wilt liever niet uit bed of van de bank af komen. Het is normaal om af en toe zo’n dag te hebben. Het kan echter zijn dat je niet van dat nare gevoel af komt. Dit kan een slechte invloed hebben op je studie, sociale contacten en hobby’s. Misschien is jouw dip geleidelijk aan veranderd in een depressie. Maar wat is eigenlijk precies het verschil tussen en dipje en een depressie? Hoe kan je testen of je een dip of depressie hebt en hoe kom je van klachten af?

  Grofweg zijn dit de verschillen tussen een dipje en een depressie:

   Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden*.
   Ja

   *Deze velden zijn verplicht

   PSYCHOLOGISCHE HULP

   Als je last hebt van psychische problemen, ben je daar meestal niet trots op. Je wilt er liever niet over praten. Toch is dat vaak de eerste stap naar de oplossing. Als je alles blijft opkroppen, worden je problemen vaak erger. Praat er over met iemand die jij vertrouwt. Als het probleem vermoedelijk niet tijdelijk is, is het verstandig professionele hulp in te schakelen.

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden*.
    Ja

    *Deze velden zijn verplicht