start-de-les
BEGROTING

Wat geef jij eigenlijk per maand uit? Weet je wat er per maand aan geld binnen komt en hoeveel je uitgeeft? Houd jij wel eens geld over?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden*.
  Ja

  *Deze velden zijn verplicht

  OPDRACHT 3

  Maak een begroting van jouw inkomsten en uitgaven per maand. Vul hiervoor het onderstaande format in en geef ook de inkomsten en uitgaven posten aan die er niet bij staan. klik hier om het format te downloaden.

  (BE)SPAREN

  Je hebt net als opdracht een begroting gemaakt. Had je geld over of had je juist tekort?

  Soms heb je grote uitgaven, zoals een wasmachine, een nieuwe fiets of een winterjas. Vaak heb je hier niet meteen genoeg geld voor. Door nu een deel van je geld opzij te zetten, kan je later iets duurs kopen. Je kunt ook onverwachte uitgaven hebben, kosten waar je niet op gerekend hebt; je telefoon valt in het water, je laptop gaat kapot, je scooter is gestolen. In dit geval is het ook handig om geld achter de hand te hebben.

  TIPS OM GELD TE BESPAREN
  OPDRACHT 4

  Je gaat vanavond voor je vrienden koken en gaat lasagna maken. Wij hebben alvast een boodschappenlijstje voor je gemaakt. Jouw opdracht: vergelijk 3 supermarkten met elkaar en geef per ingrediënt per supermarkt aan hoeveel het kost. Waar ben je het goedkoopste uit? Klik hier om het lijstje te downloaden en in te vullen.