start-de-les

In deze les leer je wat Check it is, wat je ermee kunt en wanneer je het kunt gebruiken. Deze les bestaat uit opdrachten, een stukje uitleg en wat filmpjes.

30 minuten
 IN DEZE LES GAAN WE HET HEBBEN OVER:
  • Wat is Check it?
  • Schoolmaatschappelijk werk
  • Waarom zou je Check it gebruiken?
WAT IS CHECK IT?

Check it is een online portaal waar je informatie kunt vinden over studie, loopbaan, huisvesting, gezondheid, inkomen, werk & stage en andere maatschappelijke thema’s. Je kunt ook zelftesten online maken over bijvoorbeeld jouw alcohol gebruik, je stemming en je gewicht. Naast informatie en zelftesten kan je via Check it ook online een afspraak maken met een schoolmaatschappelijk werker op jouw locatie en kan je chatten met een maatschappelijk werker.

WAT IS SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK?

Onze school biedt naast onderwijs ook nog een stukje ondersteuning en begeleiding aan studenten indien nodig. Dus stel dat je je studie niet leuk vind, dan kan je naar een loopbaanbegeleider die je kan helpen. Stel je hebt moeite met concentreren tijdens de les dan kan je naar een schoolmaatschappelijk werker. Dit biedt onze school aan omdat ze graag willen dat je op school blijft en je diploma haalt. Dus je kunt voor hele allerdaagse onderwerpen bij een schoolmaatschappelijk werker terecht, maar ook zeker voor onderwerpen waar je in eerste instantie wellicht niet over durft te praten.

WAAROM ZOU JE CHECK IT GEBRUIKEN?

Betrouwbare informatie in een overzicht, geselecteerd door maatschappelijk werkers van onze school.  Op internet, via zoekmachines zoals Google, kan je ook informatie vinden, maar dan is het nog maar de vraag of het (1) waar is wat er staat en (2) of je er niet voor moet hoeft te betalen. Via Check it kan je informatie vinden die klopt en zelftesten waarbij je voor de uitslag niet hoeft te betalen.