Geld2

Ben je minimaal 18 jaar en volg je een opleiding of onderwijs in Rotterdam? Dan krijg je waarschijnlijk studiefinanciering van het DUO en heb je daarnaast nog een bijbaantje. Maar lukt het je niet om te werken naast je studie, omdat je een beperking hebt? Vraag dan een extra toeslag aan bij de gemeente.

Dat is namelijk de moeite waard. Vanaf het schooljaar 2019, 2020 is de toeslag namelijk 300 euro per maand. Dus kan jij niet werken doordat je een beperking hebt? Vraag dan de studietoeslag aan!

Hoe vraag je de studietoeslag aan?
  1. Ga naar de aanvraagpagina van de bijzondere bijstand
  2. Hier vind je ook het formulier ‘bijzondere bijstand’. Vul dit formulier in.
  3. Stuur in ieder geval mee: het bewijs van het DUO dat je een studiefinanciering krijgt (bijvoorbeeld een WTOS) en het bewijs van inschrijving van je school.
Lukt dit je niet? Vraag dan om hulp. Je begeleider op school kan hierbij helpen. Maar ook het Jongerenloket kan je helpen met de aanvraag. Op de pagina Jongerenloket vind je meer informatie.
Hoe lang duurt het voordat je het geld krijgt?

Als je het formulier hebt ingevuld, duurt het tussen de 8 en 16 weken voordat je de studietoeslag krijgt. We proberen het vaak sneller te doen, maximaal 8 weken. Maar soms moeten we bij het UWV extra informatie opvragen en duurt het dus langer. Krijg je van ons een besluit dat je de studietoeslag krijgt? Dan ontvang je het geld vanaf de maand dat je de aanvraag hebt ingestuurd. Stop je met je opleiding? Geef het dan snel aan ons door. Dan weet je zeker dat je niets hoeft terug te betalen.

Wil je Meer weten over de studietoeslag?

Neem dan contact op met je begeleider van je school, bijvoorbeeld mentor. Ook kan je bellen naar het Jongerenloket, telefoonnummer 14 010.